Innoveren kun je leren

Maak ruimte voor creativiteit.

Zorgverlening is mensenwerk. Niet vreemd dus, dat driekwart van het innovatiesucces in de zorg voortkomt uit ‘sociale innovatie’. Het is de kunst om iedereen creatiever te maken. Daarvoor is het nodig dat medewerkers autonomie krijgen, hun kennis kunnen ontwikkelen en ruimte krijgen om te experimenteren. Je organisatie wordt zo vanzelf slimmer, wendbaarder en efficiënter.

Co-creatie en flexibel organiseren 

Allemaal middelen om je organisatie effectiever te laten samenwerken met klanten, leveranciers en externe stakeholders. We zetten in op:

  • Value based healthcare of netwerk zorg. Welke organisaties zijn er allemaal betrokken bij een client? Hoe stem je alles op elkaar af?
  • Zelfsturende teams. Want die geven je medewerkers meer ruimte. Hun ambitie en enthousiasme neemt vanzelf toe.
  • Empowerment. Iedereen in de organisatie krijgt de ruimte om zijn eigen kwaliteiten te ontdekken en in te zetten. Te leren van (eigen) fouten, verbeteringen door te voeren en opgedane kennis te verspreiden via best-practices.

Visionair leiderschap. Een heldere en uitdagende visie schept helderheid over de koers. Het geeft teams focus en bevordert de samenwerking en kennisuitwisseling binnen en buiten de organisatie.